TORT CU CREMA DE CIOCOLATA

de adriana65 in Torturi, 18 Noi 2009 | 27019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 50 g faina
  • 20 g cacao
  • 120 g zahar
  •  Ingrediente crema:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca 
  •  100 g unt
  • 30 g zahar pudra
  •  2 linguri crema de ciocolata nuttela
  • Ingrediente sirop:
  • 50 ml apa
  • 30 g zahar 
  •  1 plic cafea capucino cu gust de ciocolata
  • Pentru decor: 
  •  un plic glazura de ciocolata Dr.Otker
  • 8 bomboane pralinate
  • 1 lingura ciocolata alba razuita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT CU CREMA DE CIOCOLATA:

Preparare blat:
Se separa ouale ( adica galbenusurile de albusuri); albusurile se bat spuma cu zaharul , apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. Faina se amesteca cu cacaoa si se adauga la oua; se desarta totul intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu o lingurita de faina ; se coace 25 minute.
Preparare crema:
Intr-o craticioara se pune frisca si ciocolata rupta bucatele; se pun pe "bain marie" pana se topeste ciocolata ; cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si da la rece; timpul optim este de 3-4 ore sau, si mai bine, de seara pana dimineata. Untul se freaca spuma cu zaharul pudra (aveti grija ca untul sa nu contina apa),apoi se pune crema de nuttela;
Compozitia de frisca cu ciocolata se bate bine cu mixerul apoi se adauga si cea de unt.Pentru ca aceasta crema sa nu se taie, compozitia de frisca si cea de unt trebuie sa aiba aceeasi temperatura.
Pentru sirop
se pune la fiert zaharul cu apa si la sfarsit plicul de cappucino; se raceste.
Blatul de tort se taie in doua, se pune primul blat in tava in care s-a copt, tapetata cu folie alimentara, se insiropeaza, se pune crema; am oprit 4 linguri din crema pentru a unge marginea tortului. Am acoperit crema cu blatul ramas, l-am glazurat cu glazura Dr.Otker si deasupra am pus praline de ciocolata si cacao si am ras ciocolata alba. .
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CREMA DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dobos Tort